Fimar Bewindvoering en Schuldhulpverlening

Fimar Bewindvoering en Schuldhulpverlening

Bewindvoering, schuldhulpverlening en budgetcoaching

Schulden

Schulden

Onze experts hebben jaren ervaring en helpen u naar succes

Wij helpen u op weg

Wij helpen u op weg

Door ons afgewerkte budgetcoaching programma vindt u een uitweg

Budgetcoaching

Budgetcoaching

Budgetcoaching is bedoeld voor iedereen die moeite heeft om een financiële huishouding te voeren. Fimar kan ook mensen begeleiden naar de lokale schuldhulpverlening of naar de Wsnp. Vaak moeten er allerlei formulieren worden ingevuld en het kan zijn dat u hierbij wilt worden geholpen. Ook mensen die al in de Wet schuldsanering natuurlijke personen zitten kunnen vaak begeleiding gebruiken omdat de bewindvoerder dit niet altijd doet.

Het maakt niet uit waar u vandaan komt. Fimar kan mensen uit alle gemeentes in Nederland helpen met hun geldproblemen en schulden.

Het NIBUD geeft veel tips om verstandige financiële keuzes te maken. Kijkt u gerust eens op de volgende site: https://persoonlijkbudgetadvies.nibud.nl/#/panel/0

Het probleem

Als u het moeilijk vindt om uw administratie goed bij te houden en uw inkomsten en uitgaven te overzien, dan is het goed om daar hulp voor te zoeken. Fimar kan u helpen door middel van budgetcoaching. U ziet precies waar het geld heen gaat.

Een budgetcoach zorgt ervoor dat mensen uit de financiële problemen komen én blijven. Een budgetcoach is een (tijdelijke) steun en toeverlaat voor mensen die het overzicht in hun financiële huishouding kwijt zijn. Een budgetcoach begeleidt mensen met budgetproblemen en stelt samen met de cliënt weer orde op zaken. Er wordt naar een situatie toegewerkt waarin u weer in staat bent goed met uw geld om te gaan.

De oplossing

Er wordt eerst besproken waar u precies hulp bij kunt gebruiken. Voor budgetcoaching bestaan er ook verschillende pakketten. Afhankelijk van uw vraag geeft Fimar een advies over welk pakket het beste bij u past (zie hieronder voor uitleg over de verschillende pakketten). Als u bijvoorbeeld hulp wilt bij het doen van uw Belastingaangifte dan kunt u kiezen voor het uitgebreide pakket. Er wordt altijd eerst gekeken naar uw huidige administratie, inkomsten en uitgaven. Vervolgens kijkt Fimar of er nog voorzieningen zijn die u niet heeft aangevraagd maar waar u wel recht op heeft. U kunt hierbij denken aan een kwijtschelding voor de gemeentelijke belasting.

Vervolgens kijkt Fimar samen met u of er nog posten zijn waar u geld op kunt besparen. U krijgt op deze manier inzicht in uw inkomsten en uitgaven. Uw nieuwe situatie wordt in kaart gebracht. Door tips en nazorg zorgt Fimar ervoor dat u zich kunt houden aan uw nieuwe budgetplan.

Created by POLLEX'   |   Credits   |   Sitemap