Fimar Bewindvoering en Schuldhulpverlening

Fimar Bewindvoering en Schuldhulpverlening

Bewindvoering, schuldhulpverlening en budgetcoaching

Schulden

Schulden

Onze experts hebben jaren ervaring en helpen u naar succes

Wij helpen u op weg

Wij helpen u op weg

Door ons afgewerkte budgetcoaching programma vindt u een uitweg

Budgetbeheer

Budgetbeheer

Budgetbeheer is bedoeld voor iedereen die moeite heeft om een financiële huishouding te voeren. Fimar kan ook mensen begeleiden naar de lokale schuldhulpverlening of naar de Wsnp. Vaak moeten er allerlei formulieren worden ingevuld en het kan zijn dat u hierbij wilt worden geholpen. OOk als u geen schulden heeft, maar het toch prettig kan zijn als uw vaste lasten betaald worden door ons, man budgetbeheer een oplossing zijn.

Het maakt niet uit waar u vandaan komt. Fimar kan mensen uit alle gemeentes in Nederland helpen met hun geldproblemen en schulden.

Het NIBUD geeft veel tips om verstandige financiële keuzes te maken. Kijkt u gerust eens op de volgende site: https://persoonlijkbudgetadvies.nibud.nl/#/panel/0

Het probleem

Indien u moeite heeft met het betalen van uw vaste lasten, maar niet onder bewind gesteld wil worden dan is misschien budgetbeheer wat voor u. Uw inkomsten komen op een soort beheerrekening en uw vaste lasten worden voor u betaald. Alle post komt dus naar ons toe en is in ons beheer. Verder ontvangt u wekelijks of maandelijks een afgesproken bedrag aan leefgeld, zodat u zelf uw boodschappen kunt doen. Dit gebeurt op een zogenaamde leefgeldrekening.

In tegenstelling tot bewindvoering bent u gewoon handelingsbevoegd. U kunt dus gewoon zelf telefoonabonnementen, verzekeringen etcetera afsluiten. Uiteraard is het veel handiger als wij dit voor u doen. Dit neemt u veel werk uit handen en tevens kunnen wij op zoek naar goedkopere maatschappijen, waardoor u goedkoper uit kunt zijn. Uiteraard verloopt alles in overleg met u.

De oplossing

Allereerst volg een intakegesprek. Alle inkomsten, vaste lasten, dagelijkse uitgaven en reserveringen worden in een budgetplan samengevoegd. Ook wordt gekeken of u mogelijk kan besparen en worden tips gegeven om eventueel nog enkele belangrijke verzekeringen (AVP- en uitvaartverzekering) af te sluiten. Indien u dubbel verzekerd zou zijn dan is het uiteraard handig om een verzekering juist op te zeggen

Na het intakegesprek ontvangt u een code om in te kunnen loggen op uw persoonlijke website.   (https://mijn.onview.nl/) Hier vindt u alle uitgaven en inkomsten terug. Zo kunt u goed meekijken wat er betaald word, zodat u het misschien in een later stadium zelf weer kan overnemen. Indien u schulden heeft kunt u precies zien wat afbetaald is en wat eventueel nog open staat. Vindt u het fijn dat de rechtbank meekijkt dan is misschien bewindvoering meer voor u: (https://www.fimar.nl/bewindvoering-aanvragen/)

Created by POLLEX'   |   Credits   |   Sitemap