Fimar Bewindvoering

Fimar Bewindvoering

Nummer 1 bewind in Zuid-West Nederland

Schuldenbewind

Schuldenbewind

Betrouwbare experts met meer dan 15 jaar ervaring

Bewindvoering vanwege geestelijke of lichamelijke toestand

Bewindvoering vanwege geestelijke of lichamelijke toestand

Wij ontzorgen de onderbewindgestelde door alle financiën over te nemen

Budgetbeheer

Budgetbeheer

Budgetbeheer is bedoeld voor iedereen die moeite heeft om een financiële huishouding te voeren. Onze partner Budgetbeheer Roosendaal biedt budgetbeheer aan (dat later eventueel overgaat in bewindvoering). Helaas duurt het na aanmelding soms even voordat het bewind door de rechter wordt uitgesproken. In de tussentijd heeft u wel al hulp nodig, vanwege vervelende schuldeisers. In dat geval is het verstandig om per direct budgetbeheer op te starten, totdat het bewind is uitgesproken. Zo kunnen onze medewerkers direct voor u aan de slag en ontstaan er geen verdere financiële problemen.

Indien het bewind ten einde is, kunt u ervoor kiezen om toch nog een periode geholpen worden door ons. In dit geval is budgetbeheer ook een goede mogelijkheid. Wij blijven dan uw vaste lasten betalen, terwijl u op de rekening meekijkt. ER zijn geen schulden meer, dus bouwen we in deze periode mogelijk een reserve potje voor u op en tegelijkertijd blijft u verschoond van nieuwe schulden.

Het maakt niet uit waar u vandaan komt. Budgetbeheer Roosendaal kan mensen uit alle gemeentes in Nederland helpen met hun geldproblemen en schulden.

Het NIBUD geeft veel tips om verstandige financiële keuzes te maken. Kijkt u gerust eens op de volgende site: https://persoonlijkbudgetadvies.nibud.nl/#/panel/0

Het probleem

Indien u moeite heeft met het betalen van uw vaste lasten, maar niet onder bewind gesteld wil worden dan is misschien budgetbeheer wat voor u. Uw inkomsten komen op een soort beheerrekening en uw vaste lasten worden voor u betaald. Alle post komt dus naar ons toe en is in ons beheer. Verder ontvangt u wekelijks of maandelijks een afgesproken bedrag aan leefgeld, zodat u zelf uw boodschappen kunt doen. Dit gebeurt op een zogenaamde leefgeldrekening.

In tegenstelling tot bewindvoering bent u gewoon handelingsbevoegd. U kunt dus gewoon zelf telefoonabonnementen, verzekeringen etcetera afsluiten. Uiteraard is het veel handiger als wij dit voor u doen. Dit neemt u veel werk uit handen en tevens kunnen wij op zoek naar goedkopere maatschappijen, waardoor u goedkoper uit kunt zijn. Uiteraard verloopt alles in overleg met u.

De oplossing

Allereerst volgt een intakegesprek. Alle inkomsten, vaste lasten, dagelijkse uitgaven en reserveringen worden in een budgetplan samengevoegd. Ook wordt gekeken of u mogelijk kan besparen en worden tips gegeven om eventueel nog enkele belangrijke verzekeringen (AVP- en uitvaartverzekering) af te sluiten. Indien u dubbel verzekerd zou zijn dan is het uiteraard handig om een verzekering juist op te zeggen

Na het intakegesprek ontvangt u een code om in te kunnen loggen op uw persoonlijke website.   (https://mijn.onview.nl/) Hier vindt u alle uitgaven en inkomsten terug. Zo kunt u goed meekijken wat er betaald word, zodat u het misschien in een later stadium zelf weer kan overnemen. Indien u schulden heeft kunt u precies zien wat afbetaald is en wat eventueel nog open staat. Vindt u het fijn dat de rechtbank meekijkt dan is misschien bewindvoering meer voor u: (https://www.fimar.nl/bewindvoering-aanvragen/)

Created by POLLEX'   |   Credits   |   Sitemap