Wij zijn Fimar

Wij zijn Fimar

Bewindvoering, schuldhulpverlening en budgetcoaching

Schulden

Schulden

Onze experts hebben jaren ervaring en helpen u naar succes

Wij helpen u op weg

Wij helpen u op weg

Door ons afgewerkte budgetcoaching programma vindt u een uitweg

Bewindvoering

Bewindvoering gaat u aan op vrijwillige basis. Iedereen die geestelijk of lichamelijk niet in staat is  zijn/haar financiën op orde te krijgen of iemand met problematische schulden kan gebruik maken van deze dienst. Bewindvoering moet door een beschikking van de rechtbank tot stand komen.

Fimar kan iedereen helpen uit de buurt van Rotterdam en uit West-Brabant. Onze kantoren bevinden zich in Rotterdam en Roosendaal.

Het probleem

Vindt u het lastig om uw vaste lasten tijdig te betalen en/of heeft u schulden? Voor u kan Fimar bewindvoering aanbieden, tijdelijk of langdurig.

Het doel van bewindvoering is het garanderen dat betalingen tijdig worden gedaan en uiteraard het oplossen van uw schulden. Fimar neemt de zorg voor de betalingen van u over.

De oplossing

Zodra de bewindvoerder van de kantonrechter de beschikking van de onderbewindstelling en zijn benoeming heeft ontvangen, begint zijn werk met het openen van een beheerrekening. Een bankrekening (bestaande of nieuwe) op naam van de rechthebbende, waarop alle inkomsten van u worden bijgeschreven en waarvan alle uitgaven worden gedaan. Met andere woorden: de bewindvoerder regelt alle betalingsverkeer ten behoeve van u via de beheerrekening. De bewindvoerder moet dan alle werkgevers en instanties aanschrijven waar u inkomen van ontvangt. En ook alle instanties en bedrijven waar u betalingsverplichtingen aan heeft. Zo worden dus alle partijen die Fimar gaat betalen zoals de gemeente, verzekeraars en bijvoorbeeld de energiemaatschappij, aangeschreven met de mededeling dat Fimar voortaan de betalingen gaat verrichten.

Bent u zelf in staat om met geld om te gaan, boodschappen te doen, e.d. dan krijgt u de beschikking over een eigen bankrekening met een bankpas. Veelal is dit de reeds bestaande eigen bankrekening. Dit noemen we de leefgeldrekening. Met de bank van de leefgeldrekening spreekt de bewindvoerder af dat op deze bankrekening geen ‘roodstand’ mag zijn, geen automatische incasso’s plaatsvinden en geen periodieke afschrijvingen gedaan kunnen worden. Deze bankrekening wordt gebruikt om aan u leefgeld of zakgeld te verstrekken.

Professionele bewindvoering

Sinds oktober 2013 is Mw. Wouters door de rechtbank in Bergen op Zoom aangewezen als professioneel bewindvoerder. Zij zal derhalve automatisch uw bewindvoerder worden wanneer u zich bij ons hiervoor aanmeldt. U krijgt een vaste zaakwaarnemer als u zich bij ons aanmeldt. Fimar is lid van de NBPB.

Heeft u schulden, maar kunt u de vaste lasten zelf gemakkelijk betalen dan is schuldhulpverlening misschien beter voor u.

Created by POLLEX'   |   Credits