Bewindvoering in Zeeland

Wilt u bewindvoering in Zeeland aanvragen? Dit kan als u in de provincie Zeeland woont en u bewindvoering aan wilt vragen voor uzelf of een familielid. Woont u bijvoorbeeld in Middelburg of Vlissingen en wilt u bewindvoering aanvragen? Wij van bewindvoerderskantoor Fimar kunnen u hierbij helpen. Als u zich bevindt in een benarde financiële situatie kan onder bewind staan een oplossing bieden. Bijvoorbeeld omdat u door geestelijke of lichamelijk gezondheidsproblemen niet in staat bent geweest uw financiën te beheren. Het kan ook zijn dat u problematische schulden heeft opgebouwd.

U hoeft zich niet te schamen voor uw financiële situatie. Het kan iedereen overkomen door omstandigheden. Stap daarom over die drempel en schakel professionele hulp in. Met de kennis en expertise van Fimar krijgt u weer grip op uw financiën.

 

Contact opnemen Meld u direct aan

 

Professionele bewindvoering in de provincie Zeeland door Fimar

Waarom Fimar inschakelen voor bewindvoering in Vlissingen of Middelburg? Onze speerpunten op een rij:

  • Persoonlijk contact en betrokkenheid;
  • Bewindvoering in de gehele provincie Zeeland: o.a. in Middelburg en Vlissingen;
  • Een vaste bewindvoerder;
  • Maatwerk oplossingen;
  • Snel, klantgericht en transparant;
  • Volledig anoniem;
  • Geen wachttijden;
  • Volwaardig lid van de NBPB voor professionele bewindvoerders.

 

Hulp nodig bij bewindvoering in Zeeland aanvragen? Pak dan nu de telefoon en bel naar 0165-820992. U mag ook ons contactformulier invullen, dan nemen wij binnen 24 uur contact met u op. Natuurlijk mag u ook contact opnemen als u een vraag heeft of meer informatie wilt ontvangen over onze werkwijze.

Fimar schulphulpverlening, bewindvoering en budgetcoaching

Bewindvoering in Middelburg en Vlissingen

Als bewindvoerderskantoor zijn wij actief in heel de provincie Zeeland. Dus als u bewindvoering in Vlissingen of Middelburg nodig heeft, kunt u bij ons aankloppen. Belangrijk om te vermelden is dat ons hoofdkantoor gevestigd is in Roosendaal, we hebben ook een vestiging in Rotterdam. Wij begrijpen het volkomen als u niet vanuit Middelburg of Vlissingen naar Roosendaal of Rotterdam wilt komen voor het aanvragen van bewindvoering. Daarom kunnen intakegesprekken ook telefonisch plaatsvinden.

Daarnaast kunnen inwoners van Dordrecht, Breda, Etten-Leur en Roosendaal ook bij ons terecht als ze middels bewindvoering hun financiën weer op orde willen krijgen. We helpen ook mensen met dementie bij hun geldzaken, dit heet officieel bewindvoering bij dementie. Als vertegenwoordiger behartigen we de financiële belangen.

 

Contact opnemen Meld u direct aan

Bewindvoering in Zeeland aanvragen

Wat is het verschil tussen beschermingsbewind en WSNP-bewind?

Er zijn twee vormen van bewindvoering: beschermingsbewind en WSNP-bewind. Beschermingsbewind is bedoeld voor volwassenen die bescherming nodig hebben op financieel gebied. Bijvoorbeeld omdat zij door een slechte gezondheid hun geldzaken niet meer zelf kunnen regelen. Een bewindvoerder ziet erop toe dat betalingen tijdig worden gedaan. Daarnaast mogen er geen nieuwe schulden worden gemaakt.

Aan de andere kant bestaat er WSNP-bewind. WSNP staat voor Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen. Als uw hoge schulden heeft die vallen onder de WSNP, komt u onder bewind te staan. Vanuit de gemeente dan wel een schuldhulpverlenende instantie kan een WSNP-bewind aangevraagd worden. Dit gaat ook via de rechtbank door middel van een WSNP-verzoek. Neem contact met ons op voor het aanvragen van een WSNP-bewind.

Schuldhulpverlening, budgetbeheer en curatele

Budgetbeheer en schuldhulpverlening zijn allebei verbonden aan bewindvoering. Wij bieden zowel budgetbeheer als schuldhulpverlening enkel aan in combinatie met bewindvoering. Ook bij schuldhulpverlening bestaan er twee vormen: minnelijke traject (vrijwillige aanvraag) en WSNP schuldhulpverlening (aanvraag via uw gemeente). Als uw schuldenlast te hoog is, zal de schuldhulpverlening uitbesteed worden aan de gemeente.

Budgetbeheer is voor mensen die moeite hebben om een financiële huishouding te beheren. Er worden een beheerrekening en leefgeldrekening geopend. Via de beheerrekening worden de vaste lasten betaald, via de leefgeldrekening ontvangt u uw leefgeld. U kunt direct met budgetbeheer starten als u bewindvoering in Zeeland heeft aangevraagd. Curatele is weer een stap verder: de curator beslist over uw financiële zaken en uw persoonlijke verzorging.

Bewindvoering Rotterdam

 

Hoe kunt u onder bewind worden gesteld?

Bewindvoering in Zeeland aanvragen gaat via de kantonrechter. U moet een verzoekschrift indienen en tijdens een zitting wordt dan duidelijk of de kantonrechter u onder bewind zal plaatsen. Uiteraard helpen we u met de aanvraag. Nadat we uw financiële situatie besproken hebben tijdens het intakegesprek vullen we enkele formulieren in. Vervolgens sturen wij het verzoekschrift naar de kantonrechter.

U kunt bewindvoering aanvragen voor uzelf, maar ook een echtgenoot, partner of bepaalde familieleden kunnen dit voor u doen. Ook een verzorgende instelling of de Officier van Justitie kan bewindvoering voor u aanvragen. Wilt u bewindvoering in Vlissingen of Middelburg aanvragen? Dit kunt u eenvoudig via ons doen. Neem contact met ons op, zodat de kantonrechter tijdens een zitting u onder bewind kan plaatsen en u verder kan.

Persoonlijke bewindvoerder in Zeeland

Als u ons inschakelt voor bewindvoering in Vlissingen of Middelburg krijgt u een eigen bewindvoerder toegewezen. Met deze bewindvoerder heeft u vast contact. Door middel van een op maat gemaakt traject en de speciale Onview software boekt de bewindvoerder in Zeeland resultaat. U krijgt toegang tot uw persoonlijke online portal, hier ziet u welke werkzaamheden wij in uw naam uitvoeren. Dat onze werkwijze helpt, blijkt wel uit het feit dat bijna 85% van de mensen die wij bijstaan succesvol het bewindvoeringstraject doorlopen.

Mentorschap

Bewindvoering is een beschermingsmaatregel, een andere maatregel is mentorschap. Mentorschap is iets anders dan bewindvoering of beschermingsbewind. Het is bedoeld om een persoon te beschermen die niet goed kan beslissen over zijn verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding. Maar de mentor kan ook ondersteuning bieden bij financiële zaken.

Tarieven voor bewindvoering in Zeeland

Indien u benieuwd bent naar de kosten van bewindvoering in Zeeland, hebben wij een overzicht staan op onze tarievenpagina. De tarieven verschillen elk jaar, dus wij raden u aan om daar te kijken voor de huidige tarieven van dit jaar. Heeft u hier vragen over? Neem dan contact met ons op.

De tarieven worden jaarlijks vastgesteld door het ministerie van Justitie en Veiligheid. Bent u niet in staat de kosten te betalen? Dan kan dit worden vergoed vanuit de bijzondere bijstand. De tarieven zoals die op onze website staan, is inclusief BTW. De tarieven voor budgetbeheer zijn zonder BTW aangezien u hier geen BTW over hoeft te betalen. Let er wel op dat budgetbeheer alleen aangevraagd kan worden voor of na een traject van bewindvoering.

Maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek

Denkt u dat bewindvoering in Middelburg of Vlissingen u verder zal helpen? Kom dan met ons in contact voor een vrijblijvend adviesgesprek. Wij zijn op werkdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0165-820992. Wilt u informatie opvragen over onze werkwijze? Vul dan ons contactformulier in, of stuur een e-mail naar info@fimar.nl. U ontvangt binnen 24 uur een reactie van ons. Samen gaan we voor een gezonde financiële toekomst met behulp van bewindvoering in Zeeland!

 

Contact opnemen Meld u direct aan

 

Wat is een bewindvoerder?

Een bewindvoerder is een gecertificeerd en erkend beheerder van financieel vermogen en goederen voor cliënten die zelf hun eigen geldzaken niet meer in de hand hebben.

Wat betekent het als je onder bewind staat?

Als je onder bewind staat, dan betekent dit dat je niet goed je eigen geldzaken kan verzorgen en dat iemand anders – de bewindvoerder – dit doet. De bewindvoerder, bijvoorbeeld onze bewindvoerder in Rotterdam, zorgt er dan voor dat je je geldzaken weer op orde krijgt.

Wat kan een bewindvoerder voor je betekenen?

Een bewindvoerder beheert het financieel vermogen van cliënten die hier zelf niet toe in staat zijn. Zo is de bewindvoerder verantwoordelijk voor het beheren van alle inkomsten, bezittingen, uitgaven en de afhandeling van schulden. Daarnaast helpt de bewindvoerder met het opstellen van een budgetplan, het betalen van vaste lasten en het aanvragen van toeslagen, bijvoorbeeld bij bewindvoering voor ouderen.

Aan welke eisen moet een professionele bewindvoerder voldoen?

Aan het beroep van bewindvoerder zijn verschillende eisen verbonden. Zo mag je volgens de Rijksoverheid als bewindvoerder niet zelf onder bewind staan, werken bij de instelling waar de cliënt verzorging of begeleiding krijgt, noem maar op. Daarnaast mag je van een professionele bewindvoerder verwachten dat hij of zij de juiste opleiding heeft gevolgd en voldoet aan de kwaliteitseisen van het Landelijk Kwaliteitsbureau CBM.

Created by POLLEX'   |   Credits   |   Sitemap