Fimar Bewindvoering

Fimar Bewindvoering

Nummer 1 bewind in Zuid-West Nederland

Schuldenbewind

Schuldenbewind

Betrouwbare experts met meer dan 15 jaar ervaring

Bewindvoering vanwege geestelijke of lichamelijke toestand

Bewindvoering vanwege geestelijke of lichamelijke toestand

Wij ontzorgen de onderbewindgestelde door alle financiën over te nemen

Bewindvoering in Rotterdam en omgeving

Bewindvoering in Rotterdam of omgeving nodig? Wellicht omdat u bang bent dat u geen grip meer krijgt op uw financiële situatie,of omdat u merkt dat u schulden heeft waar u zelf niet meer vanaf komt? Er is een oplossing voor handen. Bewindvoerderskantoor Fimar zorgt er met veel kennis en expertise voor dat betalingen tijdig uitgevoerd worden en eventuele schulden opgelost worden. Wij zijn gespecialiseerd in de verschillende vormen van bewindvoering, waardoor we u kunnen helpen om weer grip te krijgen op uw financiële omstandigheden.

Door middel van een op maat gemaakt traject dat naadloos aansluit op uw persoonlijke situatie, helpen wij u graag verder. Neem gerust contact op voor meer informatie over het aanvragen van bewindvoering in de regio Rotterdam of om meer informatie in te winnen over onze diensten.

Professionele bewindvoering in gemeente Rotterdam

Bewindvoering inschakelen in de omgeving van Rotterdam? Wanneer u voor Fimar kiest, dan kunt u rekenen op:

  • Persoonlijk contact en betrokkenheid
  • Een vast contactpersoon
  • Maatwerk oplossingen
  • Snel, klantgericht en transparant
  • Volledig anoniem
  • Geen wachttijden
  • Volwaardig lid van de NBPB voor professionele bewindvoerders

Wat is bewindvoering?

Wat kan een bewind voor iemands financiële situatie betekenen? Een bewindvoerder ziet er op toe dat betalingen van vaste lasten tijdig worden gedaan. Tevens kan gewerkt worden aan het oplossen van schulden en het tegenhouden van het ontstaan van meer schulden. Er bestaan twee vormen van bewindvoering, namelijk beschermingsbewind en WSNP-bewind. Mensen die onder een WSNP-bewind zitten, komen maar niet van hun schulden af. Het gaat dan voornamelijk om mensen die tijdelijk geestelijk in de war zijn.

Het grootste verschil tussen de twee vormen is:

  • Beschermingsbewind: bij beschermingsbewind worden alle financiën van een persoon geregeld door een beschermingsbewindvoerder. Het betalen van de vaste lasten valt ook onder beschermingsbewind.
  • WSNP-bewind: de afkorting WSNP staat voor Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen. Deze vorm is geschikt voor mensen die hun eigen financiën niet meer zelf kunnen regelen, maar wel in staat zijn om hun vaste lasten te betalen.

Wie komt in aanmerking voor bewindvoering?

Bewindvoering is gericht op mensen die door lichamelijke of geestelijke problemen, verslavingen of steeds hoger oplopende schulden financieel in de knel zijn geraakt. Iemand komt in aanmerking voor bewindvoering wanneer diegene 18 jaar of ouder is en gedeeltelijk of helemaal niet financieel zelfredzaam is.

We spreken van financiële zelfredzaamheid wanneer iemand het vermogen heeft om bewuste keuzes te maken, zodat de financiën op korte en lange termijn in balans zijn. Ook goed om te weten: hoeveel schuld iemand moet hebben voor bewindvoering is afhankelijk van de maandelijkse inkomsten en de hoogte van de schulden.

 

 

 

Bewindvoerder te Rotterdam

Het verschil tussen bewindvoering, budgetbeheer, curatele en mentorschap

Budgetbeheer en bewindvoering worden vaak met elkaar verward, toch zijn deze vormen compleet anders. Budgetbeheer is bedoeld voor iedereen die moeite heeft om een financiële huishouding te voeren. Uw inkomsten komen op een soort beheerrekening terecht en de beheerder betaalt via deze beheerrekening uw vaste lasten. U ontvangt op een zogenoemde leefgeldrekening een afgesproken bedrag aan leefgeld dat u kunt besteden aan onder andere het doen van de boodschappen en de aanschaf van kleding.

Daar waar budgetbeheer minder ingrijpend is dan bewindvoering, gaat curatele juist een stap verder. Curatele is voor mensen voor wie beschermingsbewind niet genoeg is. Een curator beslist naast financiële zaken ook over persoonlijke verzorging. Ten slotte is er nog mentorschap. Mentorschap heeft met name betrekking op persoonlijke zaken en niet per se op financiële problemen. Het is daarom wezenlijk anders dan bewindvoering of beschermingsbewind.

Hoe gaat een bewindvoerder te werk?

De werkwijze van een bewindvoerder zorgt ervoor dat u snel resultaat boekt bij de bewindvoering in Rotterdam. U krijgt een eigen contactpersoon aangewezen en heeft toegang tot uw persoonlijke online portal waar u bij kunt houden welke werkzaamheden in uw naam worden verricht.

Door de oorzaak van uw huidige problemen te onderkennen en aan te pakken zorgt een bewindvoerder ervoor dat u in de toekomst zelf de touwtjes in handen heeft en zal houden. De resultaten van het inschakelen van een bewindvoerder spreken voor zich: bijna 85% van de mensen die worden geholpen, boeken resultaat door een groot gedeelte van hun schulden of zelfs hun gehele schuldenlast kwijt te raken.

Nu én in de toekomst

Als bewindvoerderskantoor begrijpen wij als de beste dat onder bewind staan geen fijne gedachte is. Toch is het soms noodzakelijk om uw financiële situatie te verbeteren om ergere problemen te voorkomen. Een bewindvoerder te Rotterdam werkt namelijk niet alleen aan uw huidige problemen. Wij geven u ook tips, zodat uw financiën ook in de toekomst op orde blijven. Daarbij gaan we altijd transparant te werk en kunt u inzicht verkrijgen in de werkzaamheden die wij verrichten.

 

Bewindvoering Rotterdam

Experts op het gebied van bewindvoering

Onze experts hebben veel ervaring met sociaal juridische dienstverlening en op het gebied van financiën. Als u Fimar inschakelt voor bewindvoering in Rotterdam krijgt u een eigen bewindvoerder toegewezen. Door middel van een persoonlijke benadering en de speciale Onview software kan zo gewerkt worden aan een oplossing voor uw financiële problemen.

Als bewindvoerders zijn wij actief in diverse regio’s. Zo kunt u bij ons terecht voor bewindvoering in Rotterdam, Etten-Leur, Dordrecht, Bergen Op Zoom en Breda. Wij verlenen diverse diensten. Naast bewindvoering in Rotterdam kunt u ons ook inschakelen voor budgetcoaching en schuldhulpverlening.

Vraag een bewindvoerder in Rotterdam aan

Heeft u vragen over de werkwijze die wij hanteren tijdens het uitvoeren van onze diensten, wilt u zo snel mogelijk bewindvoering aanvragen of bent u benieuwd naar de tarieven die we hanteren? Neem dan contact met ons op om meer informatie aan te vragen. U kunt contact opnemen door het contactformulier op onze website in te vullen, te bellen naar 0165 - 820992 of een e-mail te sturen naar info@fimar.nl . Vervolgens nemen we zo snel mogelijk contact met u op om u van meer informatie te voorzien.

Wat doet een bewindvoerder voor je?

Een bewindvoerder beheert het financieel vermogen van cliënten. Hierbij kun je denken aan het beheren van de inkomsten, bezittingen, uitgaven en eventuele schulden. Maar ook aan het opstellen van een eventueel budgetplan, het aanvragen van toeslagen en het betalen van de vaste lasten.

Waar bevindvoering aanvragen?

Je wilt bewindvoering aanvragen. Je kunt bewindvoering aanvragen bij de kantonrechter bij jou in de buurt. Bij het doen van de aanvraag kun je meteen aangeven wie je als bewindvoerder wilt aanstellen: een familielid of een professionele bewindvoerder.

Wat is het verschil tussen budgetbeheer en bewindvoering?

Er zit een verschil tussen budgetbeheer en bewindvoering. Bij budgetbeheer blijft de cliënt verantwoordelijk voor onder andere het treffen van regelingen voor schulden en voor het doen van de belastingaangifte. Wanneer er sprake is van bewindvoering, neemt de bewindvoerder de financiën geheel op zich.

Wie komt er in aanmerking voor bewindvoering?

Mensen boven de 18 die niet meer goed voor een deel of alle geldzaken kunnen zorgen, komen in aanmerking voor bewindvoering. In dat geval kan de rechter een bewindvoerder benoemen die de geldzaken beheert.

Contact opnemen Direct bellen
Created by POLLEX'   |   Credits   |   Sitemap