Fimar Bewindvoering

Fimar Bewindvoering

Nummer 1 bewind in Zuid-West Nederland

Schuldenbewind

Schuldenbewind

Betrouwbare experts met meer dan 15 jaar ervaring

Bewindvoering vanwege geestelijke of lichamelijke toestand

Bewindvoering vanwege geestelijke of lichamelijke toestand

Wij ontzorgen de onderbewindgestelde door alle financiën over te nemen

Bewindvoering in Rotterdam

Bewindvoering in Rotterdam of omgeving nodig? Wellicht omdat u bang bent dat u geen grip meer krijgt op uw financiële situatie, of omdat u merkt dat u schulden heeft waar u zelf niet meer vanaf komt? Geen zorgen, want er is een oplossing voor handen. Bewindvoerderskantoor Fimar zorgt er middels veel kennis en expertise voor dat betalingen tijdig uitgevoerd worden en eventuele schulden opgelost worden. Wij zijn gespecialiseerd in de verschillende vormen van bewindvoering, waardoor we u kunnen helpen om weer grip te krijgen op uw financiële informatie.

Door middel van een op maat gemaakt traject dat naadloos aansluit op uw persoonlijke situatie, helpen wij u graag verder. Neem gerust contact op voor meer informatie over het aanvragen van bewindvoering in de regio Rotterdam of om meer informatie in te winnen over onze diensten.

Professionele bewindvoering in gemeente Rotterdam

Waarom kiezen voor bewindvoering in Rotterdam van Fimar? De voordelen op een rij:

  • Persoonlijk contact en betrokkenheid
  • Bewindvoering in de gemeente Rotterdam
  • Een vast contactpersoon
  • Maatwerk oplossingen
  • Snel, klantgericht en transparant
  • Volledig anoniem
  • Geen wachttijden
  • Volwaardig lid van de NBPB voor professionele bewindvoerders

Wat is bewindvoering?

U vraagt zich misschien af wat bewindvoering in Rotterdam in uw situatie voor u kan betekenen. Een bewindvoerder ziet er op toe dat vaste lasten en betalingen tijdig worden gedaan. Tevens kan gewerkt worden aan het oplossen van schulden. Er bestaan twee vormen van bewindvoering, namelijk beschermingsbewind en WSNP-bewind. Bij beschermingsbewind worden alle financiën van een persoon geregeld door een beschermingsbewindvoerder. Het betalen van de vaste lasten valt ook onder beschermingsbewind.

WSNP-bewind (Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen) is een tweede vorm van bewind. Deze vorm is geschikt voor mensen die hun eigen financiën niet meer zelf kunnen regelen, maar wel in staat zijn om hun vaste lasten te betalen. Deze mensen komen maar niet van hun schulden af. Het gaat dan voornamelijk om mensen die tijdelijk geestelijk in de war zijn. Door middel van het WSNP-bewind wordt dan gewerkt aan het oplossen van de schuldproblemen.

Verschil tussen budgetbeheer, bewindvoering, curatele en mentorschap

Budgetbeheer en bewindvoering worden vaak met elkaar verward, toch zijn deze vormen compleet anders. Budgetbeheer is bedoeld voor iedereen die moeite heeft om een financiële huishouding te voeren, dus budgetbeheer is niet hetzelfde als bewindvoering. Uw inkomsten komen op een soort beheerrekening terecht en wij betalen via deze beheerrekening uw vaste lasten. Van ons ontvangt u op een zogenoemde leefgeldrekening een afgesproken bedrag aan leefgeld dat u kunt besteden aan onder andere het doen van de boodschappen en de aanschaf van kleding.

 

 

 

Bewindvoerder te Rotterdam

Curatele

Daar waar budgetbeheer minder ingrijpend is dan bewindvoering, gaat curatele juist een stap verder. Curatele is voor mensen voor wie beschermingsbewind niet genoeg is. Een curator beslist naast financiële zaken ook over persoonlijke verzorging.

Mentorschap

Ten slotte is er nog mentorschap. Mentorschap heeft met name betrekking op persoonlijke zaken en niet per se op financiële problemen. Het is daarom wezenlijk anders dan bewindvoering of beschermingsbewind.

Nu én in de toekomst

Wij begrijpen dat onder bewind staan geen fijne gedachte voor u is. Toch is het soms noodzakelijk om uw financiële situatie te verbeteren. Voornamelijk om ergere problemen te voorkomen in de toekomst. Uw bewindvoerder te Rotterdam werkt namelijk niet alleen aan uw huidige problemen. Wij geven u ook tips, zodat uw financiën ook in de toekomst op orde blijven. Daarbij gaan we altijd transparant te werk en kunt u inzicht verkrijgen in de werkzaamheden die wij verrichten.

Zo gaan wij te werk

Onze werkwijze zorgt ervoor dat we sneller resultaat boeken bij de bewindvoering in Rotterdam. U krijgt bijvoorbeeld een eigen contactpersoon aangewezen en heeft toegang tot uw persoonlijke online portal waar u bij kunt houden welke werkzaamheden wij in uw naam verrichten. Daarnaast kijken wij verder dan uw huidige schulden. Door de oorzaak van uw huidige problemen te onderkennen en aan te pakken zorgen wij ervoor dat u in de toekomst zelf de touwtjes in handen heeft en zal houden. En onze resultaten spreken voor zich: bijna 85% van de mensen die wij helpen boekt resultaat door een groot gedeelte van hun schulden kwijt te raken, of zelfs hun gehele schuldenlast.

Experts op het gebied van bewindvoering

Wij zijn n bewindvoerders in de gemeente Rotterdam die zich specialiseren in ondersteuning op financieel gebied bij mensen die daar zelf niet meer uitkomen. Als bewindvoerders zijn wij actief in diverse regio’s. Zo kunt u bij ons terecht voor bewindvoering in Zeeland , Etten-Leur, Dordrecht, Bergen op Zoom en Breda. Wij verlenen diverse diensten. Naast bewindvoering in Rotterdam kunt u ons ook inschakelen voor budgetcoaching en schuldhulpverlening.

Onze experts hebben veel ervaring met sociaal juridische dienstverlening en op het gebied van financiën. Als u Fimar inschakelt voor bewindvoering in Rotterdam krijgt u een eigen bewindvoerder toegewezen. Door middel van een persoonlijke benadering en de speciale Onview software kan zo gewerkt worden aan een oplossing voor uw financiële problemen.

Bewindvoering Rotterdam en bijzondere bijstand aanvragen

Degene die onder bewind gesteld wil worden, moet dit zelf aanvragen. Mocht u bewindvoering willen aanvragen, moet u een verzoekschrift indienen bij de rechtbank sector kanton. Wij helpen u graag met de bijbehorende formulierenlast. De rechter plaatst u onder bewind. Het is ook mogelijk om voor iemand anders bewindvoering aan te vragen als zij hier zelf niet toe in staat zijn. We zien dat dit vaak gebeurt bij ouderen, bijvoorbeeld bij bewindvoering aanvragen bij dementie.

Naast de aanvraag bij een kantonrechter, hoort u ook bijzondere bijstand aan te vragen bij de gemeente Rotterdam. Dit in verband met de kosten voor de bewindvoerder te Rotterdam. De gemeente bepaalt of u in aanmerking komt voor de bijzondere bijstand. Als u vragen hierover heeft, kunt u het beste contact opnemen met de gemeente Rotterdam.

 

 

 

 

 

Bewindvoering Rotterdam

Werkzaam in gemeente Rotterdam

Fimar bewindvoering is werkzaam in de gemeente Rotterdam. Waar u ook woont in Rotterdam, onze bewindvoerders bieden hun hulp aan. Van Rotterdam Zuid, Rotterdam centrum en Rotterdam Noord tot Rotterdam Oost en Rotterdam West. Onze bewindvoering is gericht op mensen die door lichamelijke of geestelijke problemen, verslavingen of steeds hoger oplopende schulden financieel in de knel zijn geraakt.

Vraag bewindvoerder in Rotterdam aan

Wilt u meer weten over bewindvoering in Rotterdam of omgeving, heeft u vragen over de werkwijze die wij hanteren tijdens het uitvoeren van onze diensten of wilt u zo snel mogelijk bewindvoering aanvragen? Of bent u benieuwd naar de tarieven die we hanteren? Neem dan eens contact met ons op om meer informatie aan te vragen. U kunt contact opnemen door middel van het contactformulier op onze website of per telefoon. Vervolgens nemen we zo snel mogelijk contact met u op om u van meer info te voorzien.

Wat doet een bewindvoerder voor je?

Een bewindvoerder beheert het financieel vermogen van cliënten. Hierbij kun je denken aan het beheren van de inkomsten, bezittingen, uitgaven en eventuele schulden. Maar ook aan het opstellen van een eventueel budgetplan, het aanvragen van toeslagen en het betalen van de vaste lasten.

Waar bevindvoering aanvragen?

Je wilt bewindvoering aanvragen. Je kunt bewindvoering aanvragen bij de kantonrechter bij jou in de buurt. Bij het doen van de aanvraag kun je meteen aangeven wie je als bewindvoerder wilt aanstellen: een familielid of een professionele bewindvoerder.

Wat is het verschil tussen budgetbeheer en bewindvoering?

Er zit een verschil tussen budgetbeheer en bewindvoering. Bij budgetbeheer blijft de cliënt verantwoordelijk voor onder andere het treffen van regelingen voor schulden en voor het doen van de belastingaangifte. Wanneer er sprake is van bewindvoering, neemt de bewindvoerder de financiën geheel op zich.

Wie komt er in aanmerking voor bewindvoering?

Mensen boven de 18 die niet meer goed voor een deel of alle geldzaken kunnen zorgen, komen in aanmerking voor bewindvoering. In dat geval kan de rechter een bewindvoerder benoemen die de geldzaken beheert.

Contact opnemen Direct bellen
Created by POLLEX'   |   Credits   |   Sitemap