Fimar Bewindvoering

Fimar Bewindvoering

Nummer 1 bewind in Zuid-West Nederland

Schuldenbewind

Schuldenbewind

Betrouwbare experts met meer dan 15 jaar ervaring

Bewindvoering vanwege geestelijke of lichamelijke toestand

Bewindvoering vanwege geestelijke of lichamelijke toestand

Wij ontzorgen de onderbewindgestelde door alle financiën over te nemen

Bewindvoering in Dordrecht

Heeft u bewindvoering in Dordrecht nodig? Een instabiele en onzekere financiële situatie kan veel zorgen met zich meebrengen. Fimar Bewindvoering kan u helpen weer grip te krijgen op uw situatie. Een bewindvoerder gebruikt praktische oplossingen waarmee schulden en problemen worden aangepakt. Neem contact met ons op voor uw bewindvoerder in Dordrecht.

Contact opnemen Direct bellen

Wat is bewindvoering en waarom is het belangrijk?

Bewindvoering is een maatregel die bedoeld is voor mensen die hun financiële problemen niet zelf kunnen oplossen. Een bewindvoerder in Dordrecht helpt mensen deze problemen op te lossen en toekomstige problemen te voorkomen. Zo zorgt een bewindvoerder ervoor dat vaste lasten op tijd voldaan worden en kan een plan worden opgesteld om schulden af te lossen. Bewindvoering is een wettelijke maatregel waarbij een bewindvoerder wordt aangesteld om iemands vermogen te beheren. Dit kan door uzelf worden aangevraagd of door een partner of familielid.

Bewindvoering komt vaak voor bij mensen in een instabiele situatie. Deze maatregel is van groot belang om kwetsbare mensen te beschermen die niet in staat zijn hun eigen financiën te beheren. Bewindvoering helpt bij het creëren van financiële stabiliteit voor mensen die op zoek zijn naar een bewindvoerder in Dordrecht. De werkzaamheden van een bewindvoerder nemen veel lasten weg die financiële problemen met zich meebrengen, wat mensen veel stress en zorgen kan schelen.

Wat kan een bewindvoerder voor u betekenen?

Wanneer u zelf uw geldzaken (tijdelijk) niet kunt beheren, dan kan een bewindvoerder u helpen met diverse taken. Een bewindvoerder in Dordrecht kan afhankelijk van uw situatie verschillende taken op zich nemen:

  • Budgetbeheer: Een bewindvoerder kan alle inkomsten en uitgaven beheren zodat alle vaste lasten en rekeningen op tijd worden betaald en er voldoende geld overblijft voor dagelijkse kosten.
  • Vermogensbeheer: Het beheren van spaargelden, beleggingen en andere vormen van vermogen behoort ook tot het takenpakket van bewindvoering.
  • Begeleiding bij schuldproblemen: Bij grote schulden kan een bewindvoerder ook helpen bij het oplossen van deze schulden. Hiervoor wordt kan bijvoorbeeld een afbetalingsplan worden opgesteld.

Contact opnemen Direct bellen

Bewindvoering en budgetbeheer

Er bestaan verschillende soorten bewindvoering. Beschermingsbewind is de meest voorkomende vorm. Hierbij wordt uw bewindvoerder verantwoordelijk voor het beheer van uw inkomen. Deze vorm van bewindvoering in Dordrecht zorgt voor extra bescherming op financieel gebied. Beschermingsbewind is bedoeld voor mensen van 18 jaar of ouder die wegens een beperking niet met geld om kunnen gaan.

Een andere vorm is WNSP bewind (Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen), en wordt ook wel budgetbeheer genoemd. Deze vorm is meer gericht op het aflossen van schulden. Bij budgetbeheer behoudt u zelf meer controle over uw financiën dan bij bewindvoering. Een bewindvoerder kan bijvoorbeeld ook in uw naam bijzondere bijstand aanvragen.

Professionele bewindvoering in Dordrecht

Denkt u behoefte te hebben aan bewindvoering in Dordrecht? Dan kunt u deze aanvragen bij een kantonrechter. Voor een ervaren en gespecialiseerde bewindvoerder kunt u Fimar aandragen als uw bewindvoerder. Benieuwd naar onze werkwijze? Hier zijn een aantal voordelen waarvan u kunt genieten van Fimar als uw bewindvoerder in omgeving Dordrecht:

  • Persoonlijk contact en betrokkenheid
  • Een vast contactpersoon
  • Oplossingen op maat
  • Snelle, klantgerichte en transparante communicatie
  • Volledig anoniem
  • Geen wachttijden
  • Een volwaardig lid van de NBPB voor professionele bewindvoerders

Contact opnemen Direct bellen

Neem contact op voor uw bewindvoerder in Dordrecht

Heeft u vragen over het aanvragen van bewindvoering in Dordrecht? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier. Ook als u uit de buurt van BredaEtten-LeurRotterdamBergen op Zoom of Zeeland komt, kunt u bij Fimar terecht voor bewindvoering. U kunt direct een afspraak met ons maken door te bellen naar 0165 820 992 of te mailen naar info@fimar.nl.

Wat is bewindvoering?

Bij bewindvoering in Dordrecht wordt er een bewindvoerder aan een persoon toegewezen. Deze bewindvoerder zorgt ervoor dat vaste lasten en andere betalingen op tijd gedaan worden. Ook werkt de bewindvoerder aan het oplossing van het schuldenprobleem van de persoon die onder bewindvoering staat. Het is dus een maatregel om iemand te helpen met zijn financiële situatie.

Bewindvoering is niet hetzelfde als budgetbeheer. In dat geval komen uw inkomsten op een beheerrekening terecht, waarmee vaste lasten betaald worden. Bij budgetbeheer krijgt u een afgesproken bedrag aan leefgeld en wordt de rest gebruikt om rekeningen te voldoen.

Hulp nodig of meer weten? Neem gerust contact op met Fimar.

Hoe kan bewindvoering helpen bij schulden?

Er zijn twee vormen van bewindvoering. Beschermingsbewind is de vorm waarbij alle financiën van een persoon door de bewindvoerder geregeld worden. De andere vorm is WSNP-bewind (Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen). Deze vorm is bedoeld voor mensen die wel zelf hun financiën kunnen verzorgen, maar het niet lukt om schulden weg te werken. Deze schulden worden hierbij via een wettelijk vastgelegd traject weggewerkt.

Hulp nodig of meer weten? Neem gerust contact op met Fimar.

Hoe kan bewindvoering aangevraagd worden?

Bewindvoering kan in Dordrecht aangevraagd worden door de persoon die onder bewindvoering wilt komen te staan zelf. Daarvoor dient een verzoek ingediend te worden bij de kantonrechter. Dit verzoek kan ingediend worden door de daarvoor bestemde formulieren in te vullen en naar de rechtbank toe te zenden. Ook een partner of familielid kan bewindvoering voor iemand aanvragen. Fimar kan u hierbij helpen.

Hulp nodig bij het bewindvoering aanvragen of meer weten? Neem gerust contact op met Fimar.

Kost bewindvoering mij geld?

Bewindvoering kost geld. Echter kan daarvoor bijzondere bijstand worden aangevraagd bij de gemeente Dordrecht. De gemeente kijkt vervolgens of daar in aanmerking voor wordt gekomen.

Hulp nodig of meer weten? Neem gerust contact op met Fimar.

Contact opnemen Direct bellen
Created by POLLEX'   |   Credits   |   Sitemap