Fimar Bewindvoering

Fimar Bewindvoering

Nummer 1 bewind in Zuid-West Nederland

Schuldenbewind

Schuldenbewind

Betrouwbare experts met meer dan 15 jaar ervaring

Bewindvoering vanwege geestelijke of lichamelijke toestand

Bewindvoering vanwege geestelijke of lichamelijke toestand

Wij ontzorgen de onderbewindgestelde door alle financiën over te nemen

Bewindvoering en budgetbeheer in Dordrecht

Heeft u bewindvoering in Dordrecht nodig? Een instabiele en onzekere financiële situatie zorgt voor veel kopzorgen. Als u niet goed met geld omgaat, kunnen er schulden ontstaan. Uw vaste lasten worden niet meer betaald en u raakt steeds verder in de problemen.

Contact opnemen Direct bellen

Bewindvoering aanvragen is dan een oplossing voor uw situatie. Bij uw aanvraag draagt u Fimar voor als uw bewindvoerder.

Fimar kan u helpen weer grip te krijgen op uw situatie. Met praktische oplossingen pakken onze bewindvoerders uw schulden aan.

Neem contact met ons op voor meer vrijblijvende informatie of het inplannen van een afspraak. Bel naar 0165 820 992 of vul het contactformulier in.

Professionele bewindvoering in Dordrecht

  • Persoonlijk contact en betrokkenheid
  • Bewindvoering in omgeving Dordrecht
  • Een vast contactpersoon
  • Maatwerk oplossingen
  • Snel, klantgericht en transparant
  • Volledig anoniem
  • Geen wachttijden
  • Volwaardig lid van de NBPB voor professionele bewindvoerders

Bewindvoering aanvragen in Dordrecht

Bewindvoering is een maatregel die bedoeld is voor mensen die hun financiële problemen niet zelf kunnen oplossen. De bewindvoerder zorgt dat vaste lasten tijdig voldaan worden. Ook wordt aan het oplossen van het schuldprobleem gewerkt.

De bewindvoering kan door uzelf worden aangevraagd, door een echtgenoot of partner, of door een familielid. U dient daartoe een aanvraag bij de rechtbank in te dienen. Laat Fimar u helpen bij het aanvragen van bewindvoering.
Contact opnemen Direct bellen

Het verschil tussen bewindvoering en budgetbeheer

Er bestaan verschillende vormen van bewindvoering. Bij beschermingsbewind wordt uw bewindvoerder verantwoordelijk voor het beheer van uw inkomen. Deze vorm zorgt voor extra bescherming op financieel gebied. Beschermingsbewind is bedoeld voor mensen van 18 jaar of ouder die wegens een beperking niet met geld om kunnen gaan.

De andere vorm is WSNP (Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen) bewind. Deze vorm is meer gericht op het aflossen van schulden. Budgetbeheer verschilt van bewindvoering in het opzicht dat de laatst genoemde een maatregel is die verder gaat. Zo kan een bewindvoerder bijzondere bijstand aanvragen. Bij budgetbeheer behoudt u meer controle over uw financiën.

Alleen een kantonrechter stopt de bewindvoering

Wanneer u onder beschermingsbewind staat, kan de bewindvoering niet zomaar stopgezet worden. U dient daartoe een verzoek bij de kantonrechter in te dienen. Deze beslist vervolgens of het beschermingsbewind zal stoppen. Of dat u baat heeft bij een langer verloop van de maatregel. Als u kunt aantonen dat uw situatie veranderd en verbeterd is, zal de rechter mogelijk in uw voordeel beslissen.

Het doel van bewindvoering is het garanderen dat betalingen tijdig worden gedaan en het oplossen van de schulden.

Contact opnemen Direct bellen

Onze werkwijze: geen wachttijden

Indien u denkt baat te hebben bij bewindvoering neem dan contact op door te bellen, of een terugbelverzoek in te dienen. Tijdens het telefoongesprek wordt bewindvoering nader toegelicht. Vervolgens wordt een kennismakingsgesprek ingepland. Wij kennen geen wachttijden. Dus u bent direct aan de beurt.

Gedurende dit persoonlijke gesprek maken we kennis met elkaar. Ook leggen we onze werkwijze verder uit. U heeft daarna de mogelijkheid om uzelf definitief aan te melden voor onze schuldhulpverlening.

Lees onze leerzame blogs

Als u meer informatie wilt lezen over bewindvoering of over andere financiële zaken neem dan een kijkje op onze blog. Wij schrijven over zeer uiteenlopende, interessante en leerzame onderwerpen als: de schuldenwijzer, handige tips over het opstellen van een budgetplan, DigiD, Zilveren Kruis en versnelde uitstroom wanbetalersregeling zorgverzekering. Onze blogs raden wij zeker aan.

“Onder bewind staan helpt absoluut om meer schulden tegen te gaan”

Neem contact met ons op voor bewindvoering in Dordrecht

Wanneer u vragen heeft over het aanvragen van bewindvoering in de omgeving van Dordrecht, neem dan contact met ons op. Daarnaast kunnen inwoners van Breda, Etten-Leur, Rotterdam, Bergen op Zoom en Zeeland ook bij ons terecht voor bewindvoering. Ook is het mogelijk om direct een afspraak in te plannen. Neem telefonisch contact op via 0165 820 992, stuur een e-mail of maak gebruik van het contactformulier. U hoort zo snel mogelijk van ons.

Bekijk voor meer informatie over de kosten en andere zaken ook onze Veel gestelde vragen pagina.

Wat is bewindvoering?

Bij bewindvoering in Dordrecht wordt er een bewindvoerder aan een persoon toegewezen. Deze bewindvoerder zorgt ervoor dat vaste lasten en andere betalingen op tijd gedaan worden. Ook werkt de bewindvoerder aan het oplossing van het schuldenprobleem van de persoon die onder bewindvoering staat. Het is dus een maatregel om iemand te helpen met zijn financiële situatie.

Bewindvoering is niet hetzelfde als budgetbeheer. In dat geval komen uw inkomsten op een beheerrekening terecht, waarmee vaste lasten betaald worden. Bij budgetbeheer krijgt u een afgesproken bedrag aan leefgeld en wordt de rest gebruikt om rekeningen te voldoen.

Hulp nodig of meer weten? Neem gerust contact op met Fimar.

Hoe kan bewindvoering helpen bij schulden?

Er zijn twee vormen van bewindvoering. Beschermingsbewind is de vorm waarbij alle financiën van een persoon door de bewindvoerder geregeld worden. De andere vorm is WSNP-bewind (Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen). Deze vorm is bedoeld voor mensen die wel zelf hun financiën kunnen verzorgen, maar het niet lukt om schulden weg te werken. Deze schulden worden hierbij via een wettelijk vastgelegd traject weggewerkt.

Hulp nodig of meer weten? Neem gerust contact op met Fimar.

Hoe kan bewindvoering aangevraagd worden?

Bewindvoering kan in Dordrecht aangevraagd worden door de persoon die onder bewindvoering wilt komen te staan zelf. Daarvoor dient een verzoek ingediend te worden bij de kantonrechter. Dit verzoek kan ingediend worden door de daarvoor bestemde formulieren in te vullen en naar de rechtbank toe te zenden. Ook een partner of familielid kan bewindvoering voor iemand aanvragen. Fimar kan u hierbij helpen.

Hulp nodig bij het bewindvoering aanvragen of meer weten? Neem gerust contact op met Fimar.

Kost bewindvoering mij geld?

Bewindvoering kost geld. Echter kan daarvoor bijzondere bijstand worden aangevraagd bij de gemeente Dordrecht. De gemeente kijkt vervolgens of daar in aanmerking voor wordt gekomen.

Hulp nodig of meer weten? Neem gerust contact op met Fimar.

Contact opnemen Direct bellen
Created by POLLEX'   |   Credits   |   Sitemap