Fimar Bewindvoering en Schuldhulpverlening

Fimar Bewindvoering en Schuldhulpverlening

Bewindvoering, schuldhulpverlening en budgetcoaching

Schulden

Schulden

Onze experts hebben jaren ervaring en helpen u naar succes

Wij helpen u op weg

Wij helpen u op weg

Door ons afgewerkte budgetcoaching programma vindt u een uitweg

Bewindvoering en budgetbeheer in Dordrecht

Een instabiele en onzekere financiële situatie zorgt voor veel kopzorgen. Als u niet goed met geld kunt omgaan kunnen daardoor schulden ontstaan. Uw vaste lasten worden niet meer betaald en u raakt steeds verder in de problemen. Bewindvoering in Dordrecht aanvragen is dan een oplossing voor uw situatie. Bij uw aanvraag kunt u Fimar voordragen als uw bewindvoerder.

Fimar kan u helpen weer grip te krijgen op uw situatie. Met praktische oplossingen om uw schulden aan te pakken.

Neem voor meer vrijblijvende informatie of het inplannen van een afspraak gerust contact op. Bel naar 0165 820 992 of vul het contactformulier in.

Financiële hulp van Fimar

  • Persoonlijk contact en betrokkenheid
  • Bewindvoering in omgeving Dordrecht
  • Een vast contactpersoon
  • Maatwerk oplossingen
  • Snel, klantgericht en transparant
  • Volledig anoniem
  • Geen wachttijden
  • Volwaardig lid van de NBPB voor professionele bewindvoerders

Hoe kan ik bewindvoering aanvragen?

Bewindvoering is een maatregel die bedoeld is voor mensen die hun financiële problemen niet zelf kunnen oplossen. De bewindvoerder zorgt dat vaste lasten tijdig voldaan worden. Ook wordt aan het oplossen van het schuldprobleem gewerkt.

De bewindvoering kan door uzelf worden aangevraagd, door een echtgenoot of partner, of door sommige familieleden. U dient daartoe een aanvraag bij de rechtbank in te dienen. Fimar helpt u daar graag bij.

Het verschil tussen bewindvoering en budgetbeheer

Er bestaan verschillende vormen van bewindvoering. Bij beschermingsbewind wordt uw bewindvoerder verantwoordelijk voor het beheer van uw inkomen. Deze vorm zorgt voor extra bescherming op financieel gebied. Beschermingsbewind is bedoeld voor mensen van 18 jaar of ouder die wegens een beperking niet met geld om kunnen gaan.

De andere vorm is WSNP (Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen) bewind. Deze vorm is meer gericht op het aflossen van schulden. Budgetbeheer verschilt van bewindvoering in het opzicht dat de laatst genoemde een maatregel is die verder gaat. Zo kan een bewindvoerder bijzondere bijstand aanvragen. Bij budgetbeheer behoudt u meer controle over uw financiën.

Wanneer stopt bewindvoering?

Wanneer u onder beschermingsbewind staat kan de bewindvoering niet zomaar stopgezet worden. U dient daartoe een verzoek bij de kantonrechter in te dienen. Deze beslist vervolgens of het beschermingsbewind zal stoppen, of dat u baat heeft bij een langer verloop van de maatregel. Als u kunt aantonen dat uw situatie veranderd en verbeterd is zal de kantonrechter mogelijk in uw voordeel beslissen.

Het doel van bewindvoering is het garanderen dat betalingen tijdig worden gedaan en het oplossen van de schulden.

Onze werkwijze

Indien u denkt baat te hebben bij bewindvoering kunt contact opnemen door te bellen, of een terugbelverzoek in te dienen. Tijdens het telefoongesprek wordt bewindvoering nader toegelicht. Vervolgens wordt een kennismakingsgesprek ingepland. Wij hebben geen wachttijden.</p.

Gedurende dit persoonlijke gesprek maken we kennis met elkaar. Ook leggen we onze werkwijze verder uit. U kunt zich daarna definitief aanmelden voor onze schuldhulpverlening.

Neem gerust contact op

Bij vragen over het aanvragen van bewindvoering in omgeving Dordrecht kunt u contact met ons opnemen. Ook is het mogelijk direct een afspraak in te plannen. Neem telefonisch contact op via 0165 820 992, stuur een e-mail of maak gebruik van het contactformulier. U hoort zo snel als mogelijk van ons.

Bekijk voor meer informatie over de kosten en andere zaken ook onze Veel gestelde vragen pagina.

Contact opnemen Direct bellen
Created by POLLEX'   |   Credits   |   Sitemap