Fimar Bewindvoering

Fimar Bewindvoering

Nummer 1 bewind in Zuid-West Nederland

Schuldenbewind

Schuldenbewind

Betrouwbare experts met meer dan 15 jaar ervaring

Bewindvoering vanwege geestelijke of lichamelijke toestand

Bewindvoering vanwege geestelijke of lichamelijke toestand

Wij ontzorgen de onderbewindgestelde door alle financiën over te nemen

Bewindvoering in Breda en omstreken

Bewindvoering in Breda is de juiste keuze wanneer u genoodzaakt bent financiële hulp in te schakelen. Fimar is gespecialiseerd in het helpen met de grip terug te krijgen op uw financiële situatie. Door middel van onze effectieve werkwijze zijn wij in staat snelle resultaten te boeken. Circa 85% van de mensen die wij helpen hun schulden voor een groot deel of zelfs volledig kwijt. Misschien bent u wel de volgende.

Bent u op zoek naar financiële hulp in de vorm van beschermingsbewind in Breda? Ons team staat voor u klaar! Neem contact met ons op, ook als u met verschillende vragen zit. Elk persoon is tenslotte anders. Samen kijken we naar de beste oplossing voor u.

“Wij bieden u financiële gemoedsrust en stabiliteit”

Contact opnemen

Expert op het gebied van bewindvoering in Breda

 • Persoonlijk contact en betrokkenheid
 • Een vast contactpersoon
 • Maatwerk oplossingen
 • Snel, klantgericht en transparant
 • Volledig anoniem
 • Geen wachttijden
 • Volwaardig lid van de NBPB voor professionele bewindvoerders

Bent u dus niet in staat om uw financiële zaken in orde te houden of juist te verbeteren? Neem dan gerust contact
met ons op voor meer duidelijkheid. Daarnaast kunt u zich snel en gemakkelijk aanmelden voor onze hulp.

Wat is bewindvoering?

Maar wat is bewindvoering betekenis? U kunt bewindvoering in Breda zien als een maatregel die genomen wordt om iemand te beschermen. Wanneer u onder bewind staat neemt de bewindvoerder alle beslissingen over geldzaken. Echter is degene die onder bewind gesteld is nog wel handelsbekwaam.

Het probleem bij de kern aanpakken is één zaak. Maar wij willen u ook erna helpen. Daarom zorgt Fimar dat er naar de oorzaak wordt gekeken en u in de toekomst niet weer in dezelfde financiële problemen valt.

Soorten bewindvoering

Middels bewindvoering in Breda wordt er voor gezorgd dat uw betalingen en vaste lasten op tijd worden gedaan. Hierbij bestaan twee vormen, namelijk beschermingsbewind en WSNP-bewind. Bij beschermingsbewind worden nagenoeg alle financiële verplichtingen overgegeven aan een beschermingsbewindvoerder. Deze vorm is geschikt voor mensen die niet zelf hun eigen financiën kunnen regelen.

De tweede vorm is WSNP-bewind (Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen). Hierbij wordt gewerkt aan het oplossen van steeds hoger oplopende of problematische schulden. Dit zijn mensen die nog wel hun vaste lasten kunnen betalen. Echter kunnen zij geen grip krijgen op hun financiële situatie.

Wanneer komt u in aanmerking voor bewindvoering?

U kunt bij bewindvoering terechtkomen als u door een beperking of andere omstandigheden niet in staat bent om uw eigen financiële zaken te regelen. Een bewindvoerder wordt dan aangesteld om de financiën te beheren en de belangen van de persoon te behartigen. We spreken dan van beschermingsbewind.

Enkele voorbeelden:

 • Mentale of fysieke beperkingen: Als u door een mentale of fysieke beperking niet zelf uw eigen financiën kunt beheren.
 • Schulden: Wanneer u een groot schuldbedrag heeft en niet in staat bent deze af te lossen.
 • Beschermingsbewind: Als u door bepaalde omstandigheden, zoals verslaving of psychische problemen, niet in staat bent om uw eigen financiën te beheren. Een bewindvoerder kunt u beschermen tegen financiële uitbuiting en misbruik.
 • Ouderen: Ouderen kunnen ook in een positie terechtkomen waarin ze hun eigen financiën niet meer kunnen beheren vanwege geheugenproblemen of andere beperkingen.
 • Erfenis: Wanneer minderjarigen een erfenis krijgen, kan er bewindvoering worden aangevraagd om het geld te beheren totdat ze oud genoeg zijn om het zelf te beheren.

Persoonlijke benadering

Bij bewindvoering Breda kunt u in het geval van oplopende schulden ons inschakelen voor budgetcoaching
of schuldhulpverlening
. Dan krijgt u een vaste bewindvoerder toegewezen. Dit zorgt voor een persoonlijke benadering. Hierdoor kennen onze experts ook echt de details van uw persoonlijk verhaal. Daardoor kunnen wij u nog beter helpen.

Niet alleen houden wij ons bezig met uw huidige financiële situatie, ook kijken wij vooruit naar mogelijke toekomstige problemen om deze zo te voorkomen. Neem vandaag nog contact op met bewindvoering Breda!

Tarieven

Voor de kosten van onze bewindvoering in Breda kunt u bijzondere bijstand aanvragen bij de gemeente. Na aanvraag krijgt u bericht waarin staat of u deze bijzondere bijstand ontvangt of niet. U kunt deze bijzondere bijstand online aanvragen of contact opnemen met de gemeente. Dan helpen de medewerkers van de gemeente u verder. Bekijk gerust de tarieven van onze dienstverlening.

Kies voor bewindvoering in Breda

Bent u nieuwsgierig naar wat onze bewindvoering in Breda kan betekenen voor u en uw financiële situatie? Schakel dan direct onze hulp in en maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek. Daarnaast kunnen inwoners van Etten-Leur, Dordrecht, Zeeland, Bergen op Zoom en Rotterdam ook bij ons terecht. Samen gaan we voor een gezonde financiële toekomst voor u. Meld u aan en maak een afspraak voor een gratis intakegesprek.

Wanneer u in de tussentijd meer wilt weten over wat we voor u kunnen betekenen, kunt u altijd contact met ons opnemen. Vul gerust het contactformulier in of bel direct. Dan komen we zo snel mogelijk weer bij u terug. Ook kunt u informatie verzamelen over beschermingsbewind bij betrouwbare organisaties zoals de Rijksoverheid.

Wat is bewindvoering?

Bij bewindvoering in Breda wordt er een bewindvoerder aan een persoon toegewezen. Deze bewindvoerder zorgt ervoor dat vaste lasten en andere betalingen op tijd gedaan worden. Ook werkt de bewindvoerder aan het oplossing van het schuldenprobleem van de persoon die onder bewindvoering staat. Het is dus een maatregel om iemand te helpen met zijn financiële situatie.

Bewindvoering is niet hetzelfde als budgetbeheer. In dat geval komen uw inkomsten op een beheerrekening terecht, waarmee vaste lasten betaald worden. Bij budgetbeheer krijgt u een afgesproken bedrag aan leefgeld en wordt de rest gebruikt om rekeningen te voldoen.

Hulp nodig of meer weten? Neem gerust contact op met Fimar.

Hoe kan bewindvoering helpen bij schulden?

Er zijn twee vormen van bewindvoering. Beschermingsbewind is de vorm waarbij alle financiën van een persoon door de bewindvoerder geregeld worden. De andere vorm is WSNP-bewind (Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen). Deze vorm is bedoeld voor mensen die wel zelf hun financiën kunnen verzorgen, maar het niet lukt om schulden weg te werken. Deze schulden worden hierbij via een wettelijk vastgelegd traject weggewerkt.

Hulp nodig of meer weten? Neem gerust contact op met Fimar.

Hoe kan bewindvoering aangevraagd worden?

Bewindvoering kan in Breda aangevraagd worden door de persoon die onder bewindvoering wilt komen te staan zelf. Daarvoor dient een verzoek ingediend te worden bij de kantonrechter. Dit verzoek kan ingediend worden door de daarvoor bestemde formulieren in te vullen en naar de rechtbank toe te zenden. Ook een partner of familielid kan bewindvoering voor iemand aanvragen. Fimar kan u hierbij helpen.

Hulp nodig bij het bewindvoering aanvragen of meer weten? Neem gerust contact op met Fimar bewindvoering.

Kost bewindvoering mij geld?

Bewindvoering kost geld. Echter kan daarvoor bijzondere bijstand worden aangevraagd bij de gemeente Breda. De gemeente kijkt vervolgens of daar in aanmerking voor wordt gekomen.

Hulp nodig of meer weten? Neem gerust contact op met Fimar.

Contact opnemen Direct bellen
Created by POLLEX'   |   Credits   |   Sitemap