Fimar Bewindvoering

Fimar Bewindvoering

Nummer 1 bewind in Zuid-West Nederland

Schuldenbewind

Schuldenbewind

Betrouwbare experts met meer dan 15 jaar ervaring

Bewindvoering vanwege geestelijke of lichamelijke toestand

Bewindvoering vanwege geestelijke of lichamelijke toestand

Wij ontzorgen de onderbewindgestelde door alle financiën over te nemen

In elke gemeente dezelfde schuldhulp

Vanwege het feit dat veel mensen met problematische schulden, niet gemakkelijk meer uit de problemen komen heeft het voorgaande kabinet geregeld dat SHV in elke gemeente hetzelfde geregeld moet zijn. Dat is momenteel nog niet het geval.

Het aantal mensen met problematische schulden neemt toe, ziet het CBS. In 2023 waren er 726.000 mensen met schulden, terwijl dat er in 2021 nog 618.000 waren.

Het kabinet wil juist dat het aantal mensen met schulden in 2030 gehalveerd is. Gemeenten mogen nu zelf bepalen op welke manier zij mensen met schulden helpen. Dat leidt tot grote verschillen, en onduidelijkheid voor mensen die hulp zoeken, zien experts.

Er komt nu een landelijke aanpak, met een basislijn waar alle gemeenten aan moeten voldoen. Belangrijk daarin is dat mensen zich veel makkelijker moeten kunnen aanmelden voor schuldhulp. Zonder veel onnodig papierwerk, en het moet duidelijk zijn waar mensen terecht kunnen.

Ook moeten mensen financiële begeleiding op maat aangeboden krijgen en er wordt een pauzeknop ontwikkeld: schulden worden dan tijdelijk niet geïnd, maar lopen ook niet verder op door bijvoorbeeld boetes.

 

22-03-2024

Contact

Bel ons

Algemene nummer:
0165 820992 ;
Klantnummers:
0165 820114 of 010 8200229

Tarieven

Tarieven

De tarieven zijn vastgesteld door het LOVCK

Tarieven

Over Ons

Mw M Wouters

Mw. M. Wouters

Over Ons

Created by POLLEX'   |   Credits   |   Sitemap