Fimar Bewindvoering

Fimar Bewindvoering

Nummer 1 bewind in Zuid-West Nederland

Schuldenbewind

Schuldenbewind

Betrouwbare experts met meer dan 15 jaar ervaring

Bewindvoering vanwege geestelijke of lichamelijke toestand

Bewindvoering vanwege geestelijke of lichamelijke toestand

Wij ontzorgen de onderbewindgestelde door alle financiën over te nemen

Steeds groter aantal huishoudens met schulden, terwijl de hulp aan mensen hapert

Het aantal huishoudens met schulden in Nederland blijft maar stijgen. In 2021 waren het er nog 620.000, dit jaar is dat toegenomen naar 726.000. Dat wordt door het journalistieke platform Pointer (KRO-NCRV) gemeld. Het systeem van vroegsignalering, waarbij gemeenten contact opnemen met mensen met betalingsachterstanden, werkt dus nog niet heel goed. In dit artikel gaan we in op de huidige situatie en wat hierin de rol is van een bewindvoerder.

Het doorgeven van betalingsachterstanden

Om te voorkomen dat mensen in problematische schuldensituaties terechtkomen, moeten instanties, zoals energie- en waterleveranciers, zorgverzekeraars en woningverhuurders sinds 2021 betalingsachterstanden direct doorgeven aan de gemeente. De gemeente neemt vervolgens contact op met de bewoner om hulp te bieden. Dit vroegtijdige signaleringsproces stelt de gemeente in staat om snel in te grijpen en te voorkomen dat schulden zich opstapelen, wat leidt tot een meer gestructureerde en menselijke benadering van schuldhulpverlening.

Onderlinge verschillen tussen gemeenten

Er zijn echter nog behoorlijk wat problemen. Zo zijn de onderlinge verschillen tussen gemeenten erg groot, blijkt uit onderzoek van Pointer. Bovendien geven particuliere verhuurders betalingsachterstanden niet altijd door. Soms komt dit doordat ze er niet van op de hoogte zijn. “Particuliere verhuurders zijn de lastigste groep om er goed bij te krijgen”, zegt Peter Heijkoop, VNG-bestuurder, in een reactie tegen Pointer. “Gemeenten hebben vaak particuliere verhuurders wel aangeschreven, maar niet alle verhuurders reageren. We roepen ze echt op om ook aan te sluiten.”

Een bewindvoerder die voor u klaar staat

Wij als bewindvoerder merken dat gemeenten inderdaad verschillend omgaan met de schuldenproblematiek. Niet alleen met de vroegsignalering, maar ook met hulp bij schulden. Vaak schort het aan personele bezetting om adequaat om te gaan met het oplossen van mensen die problematische schulden hebben. Dit gebrek aan capaciteit leidt tot vertragingen en onvoldoende begeleiding, waardoor de situatie van de schuldenaren verder kan verslechteren.

Een bewindvoerder vervult in deze situaties een belangrijke rol bij het bieden van ondersteuning aan mensen met schulden. Met de juiste expertise en ervaring om individuen te helpen bij het beheren en oplossen van hun financiële problemen, kunnen ze een brug slaan tussen de gemeentelijke hulpverlening en de schuldenaren, waarbij ze persoonlijke begeleiding en maatwerk bieden. Deze professionele aanpak kan het verschil maken in het terugdringen van de schuldenproblematiek.

Bewindvoering in Rotterdam inschakelen?

Bent u benieuwd wat bewindvoering in Rotterdam en omgeving voor u kan betekenen? Neem contact op met Fimar.

27-11-2023

Contact

Bel ons

Algemene nummer:
0165 820992 ;
Klantnummers:
0165 820114 of 010 8200229

Tarieven

Tarieven

De tarieven zijn vastgesteld door het LOVCK

Tarieven

Over Ons

Mw. M. Wouters

Over Ons

Created by POLLEX'   |   Credits   |   Sitemap