Fimar Bewindvoering

Fimar Bewindvoering

Nummer 1 bewind in Zuid-West Nederland

Schuldenbewind

Schuldenbewind

Betrouwbare experts met meer dan 15 jaar ervaring

Bewindvoering vanwege geestelijke of lichamelijke toestand

Bewindvoering vanwege geestelijke of lichamelijke toestand

Wij ontzorgen de onderbewindgestelde door alle financiën over te nemen

PGB, beperkt mentorschap

Het instellen van beperkt mentorschap in verband met persoonsgebonden budget (PGB) door de kantonrechter, kan dat wel? Lees hier de samenvatting van de uitspraak.

De kantonrechter Zwolle doet iets unieks: het instellen van een beperkt mentorschap, namelijk slechts over de toekenning, wijziging en besteding van het Persoonsgebonden budget ten behoeve van betrokkene. Het daartoe strekkend verzoek van de bewindvoerder wordt toegewezen, omdat daardoor in de praktijk het financieel beheer van het Pgb een stuk makkelijker wordt. De mentor is dan gerechtigd dit beheer uit te voeren. Hoewel het volgens de wet (het Burgerlijk Wetboek) niet mogelijk is, staat deze kantonrechter het toe, omdat de praktijk hierom vraagt.

De gekozen oplossing is handig voor de bewindvoerder, want die hoeft dan niet de betrokkene de uitvoering van het Pgb te laten controleren. De bewindvoerder kan dan blindelings vertrouwen op een mentor m.b.t. het gebruiken van het Pgb.

Door Joost Boterman op 21-04-2022
Created by POLLEX'   |   Credits   |   Sitemap