Fimar Bewindvoering

Fimar Bewindvoering

Nummer 1 bewind in Zuid-West Nederland

Schuldenbewind

Schuldenbewind

Betrouwbare experts met meer dan 15 jaar ervaring

Bewindvoering vanwege geestelijke of lichamelijke toestand

Bewindvoering vanwege geestelijke of lichamelijke toestand

Wij ontzorgen de onderbewindgestelde door alle financiën over te nemen

Kostendelersnorm jongeren gemeente Rotterdam

Vanaf 1 juli 2022 tellen inwonende jongeren van 21 tot 27 jaar in Rotterdam niet langer mee als kostendeler van ouders of andere huisgenoten met een bijstandsuitkering. De gemeente loopt hiermee vooruit op de landelijke wijziging van de Participatiewet in 2023. De gedachte achter de kostendelersnorm is dat als mensen in één huis wonen, ze ook de kosten kunnen delen. De uitkering wordt hierdoor lager. Met als gevolg dat ouders met een uitkering hun kinderen van 21 jaar of ouder volgens de gemeente geen onderdak meer durven te bieden.

Wethouder Richard Moti, Werk en Inkomen: ‘Door de norm los te laten, willen we voorkomen dat jongeren gedwongen op zichzelf moeten gaan wonen of zelfs geen dak boven hun hoofd meer hebben.’ De wijziging gaat in de zomer in, maar tot die tijd gaat de gemeente al vrijstelling van de norm verlenen als de situatie daar aanleiding toe geeft.

21-03-2022

Contact

Bel ons

Algemene nummer:
0165 820992 ;
Klantnummers:
0165 820114 of 010 8200229

Tarieven

Tarieven

De tarieven zijn vastgesteld door het LOVCK

Tarieven

Over Ons

Mw. M. Wouters

Over Ons

Created by POLLEX'   |   Credits   |   Sitemap